Ett skäl att lägga din röst på Miljöpartiet den 9e september – eller inte

av | 17 augusti, 2018

Barn på den könsneutrala förskolan Egalia på Södermalm i Stockholm leker på gården. Egalia är en liten, kommunal förskola med genuspedagogik som verksamhetsgrund.

“Pojke” och “flicka” stryks i förskolans läroplan

Att pojkar och flickor ska ges samma förutsättningar är en central idé i den läroplan som styr den svenska förskolan, LPFÖ 98. Nu pågår en revision av läroplanen. Skolverket lämnade ett förslag i mars till regeringen, och utbildningsminister Gustav Fridolin har sagt att målet är att den nya reviderade läroplanen ska godkännas före valet.

 

 

En reaktion på “Ett skäl att lägga din röst på Miljöpartiet den 9e september – eller inte

  1. T Lasson

    Vårt gamla Sverige finns inte mer och det känns bra, när man här i södern vid promenad möter en pappa med en liten tulta i söt klänning glatt viftande med en docka. Skönt när pojkar får vara pojkar och flickor flickor, i like that!

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *