Namninsamling: Stoppa Fattigdomen Bland Sveriges Pensionärer.

av | 8 september, 2018

Ni som vill se en ändring för fattigpensionärerna var så vänliga att skriva på denna namninsamling.
För kom ihåg att det är över 325 000 pensionärer lever under EU:s “fattigdomsgräns på ca 11,700 kronor
Denna namninsamling ska ligga till grund till att bereda en proposition för att presenteras inför riksdagen någon gång under kommande mandatperiod.

De undertecknade till denna sammanställning vill därför framhäva att det är dags att leva upp till vårt budskap ”Förändring På Riktigt”.
Vi vill nu föreslå följande lösning för att motverka den tilltagande trenden i andelen fattigpensionärer i Sverige och stärka pensionärernas möjligheter till ekonomisk trygghet på ålderns höst.

1 Lagfäst en garantipension motsvarande 11 700 kronor per månad netto och pensionär enligt 2017 års pengavärde. Denna bör givetvis regleras upp i takt med inflation som brukligt.
2 Behåll sedvanlig inkomstskatt endast på inkomster som överstiger garantipensionsbeloppet ovan. D.v.s. om en pensionär tjänar t.ex. 15 000 kronor ska sedvanlig skatt endast tas ur de 3 300 kronor som överskjuter garantipensionen. Garantipensionen är därmed att anse som skattebefriad.

För att gå in och rösta klicka på länken nedan.

https://www.skrivunder.com/stoppa_fattigdomen_bland_sveriges_pensionarer?u=1881059&uv=10179995

14 reaktion på “Namninsamling: Stoppa Fattigdomen Bland Sveriges Pensionärer.

 1. Agnetha Hallkvist

  Självklart ska vi INTE HA NÅGRA FATTIG PENSIONÄRER I DAGENS SVERIGE utan dessa hade vi inte haft vårt s.k.välfärdssamhälle! !!

  Svara
 2. Dan Hedberg

  I Vårt Sverige ska inga Pensionärer ha det dåligt, det är dom som med blod, svett och tårar byggt upp detta fina land, som nu plockas sönder bit för bit. Höj Pensionen och slopa skatten så att alla får det bra !!

  Svara
 3. Dan Hedberg

  Höj Pensionen och slopa skatten, det är våra Pensionärer väl värda !!

  Svara
 4. Caroline Brising

  Vårt Sverige ska inga Pensionärer ha det dåligt, det är dom som med blod, svett och tårar byggt upp detta fina land, som nu plockas sönder bit för bit. Höj Pensionen och slopa skatten så att alla får det bra !!

  Svara
 5. Lillan Carlberg

  Har man jobbat hela sitt liv, inte varit sjukskriven och får enpension på 9000kr i mån det är skandal

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *