Strax före valet skänkte S-regeringen 2 miljarder till kritiserat, korrupt och antisemitiskt flyktingorgan.

av | 11 oktober, 2018

Febril aktivitet på UD veckorna innan S-regeringen avgick ledde till att två miljarder skattekronor skänktes till UNRWA, FN:s flyktingorgan för palestinier.

Samma dag som Margot Wallström avsattes tog hon statsflyget till New York för att samla in ytterligare pengar till det kontroversiella flyktingorganet.

Flygresan kostade omkring en miljon kronor.

På morgonen den 25 september avsattes Stefan Löfvén (S) som Sveriges statsminister och därmed även Margot Wallström som utrikesminister.

Samma dag som Wallström förlorade jobbet tog hon statsflyget till New York för att under fyra dagar bland annat samla in pengar till UNRWA, FN:s kontroversiella flyktingorgan för palestinierna som nyligen förlorat sitt stöd från USA.

Nu kan Inblick visa att Wallströms fyra dagar långa resa till New York kostade skattebetalarna miljonbelopp.

Regeringen debiteras drygt 10 000 kronor per timme av Försvarsmakten för statsflyget, enligt Aftonbladets uppgifter. Fyra dygn motsvaras alltså av omkring en miljon kronor. Därutöver tillkommer kost och logi.

UNRWA, som ansvarar för 5,4 miljoner palestinska flyktingar, har gång på gång kritiserats för korruption och för sitt anti-israeliska och judefientliga utbildningssystem. 

I början av förra året avslöjades att 41 namngivna anställda på UNWRA hyllade Hitler, spred antisemitism och gav stöd till terrorism på sina Facebooksidor.

Läs artikeln här…

2 reaktion på “Strax före valet skänkte S-regeringen 2 miljarder till kritiserat, korrupt och antisemitiskt flyktingorgan.

  1. kurt andersson

    eftersom hon fått sparken, kan jag inte förstå hur hon kan åka gratis till usa med statens flygplan. det måste väl bli unwra som skall betala kalaset.

    Svara
  2. Curt Gustavsson

    Bloggen (lindelof.nu) sprider antisemitism sedan lång tid tillbaka. Just nu finns inlägg av Miko Peled författare född Jerusalem judisk börd i Israel. Knut Lindelöf redaktör har en speciell urvalsprincip mycket godtyckligt om vem som får skriva och inte. Lindelöf har uttalat sig hänsynslöst och mycket rasistiskt mot statens Israels suveränitet och bildandet 1948, som förkastas helt även av de personer som skriver om sådant på hans blogg. Knut Lindelöf påstår också att han hotats av israeliska mossad. Lindelöf är också av judisk börd på moderns sida. Bloggen borde tas bort ur säkerhetssynpunkt för de judar som lever i Sverige. “Hets mot folkgrupp” rubriceras i Sverige som ett mycket allvarligt brott. Polisen är underrättad men har inte agerat.

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *