Tino Sanandaji: Återigen är svenska folket klokare än svenska eliten, och straffar det farsartade politiska spelet.

av | 2 december, 2018

Förtroendet för Annie Lööfs rasar trots kändisarnas och journalistkårens hyllningar medan Ebba Busch Thor stiger som en raket och nu är på delas förstaplats. Jan Björklund är nu så impopulär att det är svårt att se hur han ska överleva som partiledare.

Vem hade kunnat gissa att borgerliga väljare som valde en borgerlig statsministerkandidat blir missnöjda av att deras röster används för att ge makten till ännu en S-regering?

SVT: ”Väljarnas förtroende för Centerns partiledare Annie Lööf rasar medan Kristdemokraternas Ebba Busch Thor tar över ledartröjan och hamnar på rekordnivåer…Annie Lööf, som före valet var den partiledare som hade högst förtroende av alla efter Ulf Kristersson, faller nu hårt. Och det gör också Jan Björklund, med 7 procentenheter, jämfört med förtroendemätningen i augusti strax före valet. För Jan Björklund innebär det ett bottenrekord”

Mats Knutson: ”Uppenbart har varken Annie Lööfs eller Jan Björklunds agerande ingett förtroende bland väljarna. Annie Lööf som länge låg i topp i förtroendelistan rasar nu från andra till femte plats. Mest smärtsamt för henne är nog att hon också hamnar efter Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson… Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor är den stora vinnaren i Novus förtroendebarometer”

Utöver att väljare belönar Ebba Busch Thor belönas för sitt stabila agerande efter valet fortsätter förtroendet för hennes öka ju mer hon exponseras för allmänheten i en trend som började tidigare. Ebba Busch Thor är helt enkelt avsevärt mer kompenent än vad allmänheten först insåg, och när hon värmer upp sig och blir mer erfaren ökar hennes trovärdighet.

Förtroende som man förtjänar gradvis och bygger på en stabil grund är mer bestående än popularitetsbubblor som media skapade för Miljöpartiet och nu Annie Lööf som belöning för att de driver journalisternas värdegrund, men som tenderar att sprickas förr eller senare när vänsterpopulismen sätts på prov.

Tino Sanandaji

5 reaktion på “Tino Sanandaji: Återigen är svenska folket klokare än svenska eliten, och straffar det farsartade politiska spelet.

 1. Börje Åkesson

  Hej. Tack för att du är så klarsynt och lyssnar på svenska folket istället för vänstervridna journalistkåren. Mvh Börje

  Svara
 2. Jonas E

  Vi borde dra på oss dem gröna reflexvästarna och gå ut och protestera som fransmännen gör!
  Protestera mot det förakt våra folkvalda visat det svenska folket ( samtliga människor inräknade) och för demokratins grundprinciper. Dessa fega globaliststyrda robotar är inget annat än nyttiga idioter, som säljer ut sig själv och sitt land. Den nya statsreligionen Feminism / Globalism, totalitärt, kommunism, fascism, allt i ett paket. Och politiker – journalister undrar varför folk röstar fel. Ja, vad kan det bero på??
  När ska den ” politiska och mediala eliten ” inse att dem flesta inte tycker som dem, och inte heller vill som dem.
  Inte särskilt svårt att förstå, men när idologi trumfar logic och fakta, då blir det lätt så här.
  I ett sant demokratiskt samhälle bestämmer folket hur landet ska regeras, inte en liten sammansatt grupp av proffs tryckare utan förstånd och analysförmåga.
  Vi kan bota detta tillsammans, reflexvästen hänger i hallen, ut och visa missnöjet.
  PS. Detta är min egen åsikt och min personliga betraktelse av det svenska samhällets förfall! vi

  Svara
 3. Thomas Nyström

  Det är myclet bra att drt finns sådana som Tino som kan pressentera fakta om politiska tokigheter som i väsrsta fall kommer att demmolera hela demokratin och förstöra Sverige med tokiga tilltag som kostar skattebetalarna massor med stålar och kommer Centerpartiet med och skall bestämma så går landet rätt ner i färdärvet.

  Svara
 4. Jonas E

  Vi borde dra på oss dem gula västarna och ut och protestera som fransmännen!
  Protestera mot det förakt folkvalda visat för det svenska folkets vilja ( alla inräknade ) och för demokratins grund principer. Dessa fega globaliststyrda robotar är inget annat än nyttiga idioter, som säljer ut sig själv och sitt land. Den nya statsreligionen Feminism / Globalism, totalitärt samhälle, kommunism – fascism, hand i hand.
  Politiker – journalisters ogenomtänkta, omogna förklaringsmodeller om varför folket röstat fel. Ja, vad kan det nu bero på??
  När ska den ” politiska och medial eliten ” ge upp. Dem förstår inte att en majoritet av folket inte delar deras utopi, och kommer aldrig göra det. Dem kan inte skrämma folk till tystnad längre, det enda som skapas är problem. Problem för landet, dess befolkning och för dem själva. Inte särskilt svårt att förstå, men när idologi trumfar logic och fakta, då blir det lätt så här galet.
  I ett sant demokratiskt samhälle bestämmer folket hur landet ska regeras, inte ett kompisgäng av proffs tryckare utan förstånd och med usel analysförmåga. Därför går det snabbt utför, och värre kommer det att bli.
  Vi måste råda bot på problemen tillsammans, annars ser framtiden dyster ut för oss allihop!
  PS. Detta är min eygen åsikt och min personliga betraktelse av det svenska samhällets förfall! vi

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *