Jenny Sonesson: “…det är ett faktum att afghaner är överrepresenterade i statistiken för sexualbrott.”

av | 3 december, 2018

”Every woman in this country has a hundred owners. It’s always been like that. Fathers, brothers, uncles, neighbours.” Citat av Mani Mosawi, en kvinnlig afghansk filmskapare som gjort skakande dokumentär i sitt hemland (länk finns i artikeln).

Jag klarade inte att se klart. Tvungen att stänga av. Handlar om ett av Afghanistans alla vidriga flick- och kvinnoöden. Denna gång en 23-årig kvinna som under 13 år blivit våldtagen av sin biologiska far och fött fyra av hans barn. Han brukade förgripa sig på dottern och tvinga modern att ligga bredvid 😰. Våld mot kvinnor är globalt fenomen, det visar #metoo men kvinnohatet i Afganistan är helt exceptionellt enligt rad källor.

Att Sverige med öppna ögon välkomnat tiotusentals pojkar och män som är marinerade i denna oerhört misogyna ultrapatriarkala kultur är ett feministiskt svek. Statistiskt sett kommer det leda till ökat sexuellt våld eftersom det är ett faktum att afghaner är överrepresenterade i statistiken för sexualbrott. Ni som kallar er feminister och förespråkar omfattande invandring av afghanska män/pojkar (tex gymnasielagen) borde se dokumentären och fundera. Rejält. Jag känner ärligt talat inte längre vrede utan sorg över att politiker inte vårdar jämställdheten bättre i Sverige.

2 reaktion på “Jenny Sonesson: “…det är ett faktum att afghaner är överrepresenterade i statistiken för sexualbrott.”

  1. Roger

    Afghanistan och i synnerhet hazarer är ett dokumenterat skräpfolk, det är bisarrt att regeringen skapade gymnasielagen! Jag tror på riktigt att våra politiker har kört sverige i botten. Att dessa människor dessutom får allt av staten. Tandvård, gymkort. Hur kan vi vara så naiva vi svenskar!

    Svara
  2. Tomas Sandren

    Det är ofattbart att regeringen beter sig på detta vis. Man får hoppas på omval Löfven måste bort och många flum nissar med honom. Det dom gör mot Svenska folket är oförlåtligt

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *